Grondwerker

Wat doe je?

Je graaft buiten, met een schop in de hand. Vaak assisteer je collega's bij het werk dat zij met hun machines doen. Je bent dan de ogen en de oren van de machinist van de graafmachine: jij staat er met je neus bovenop en waarschuwt voor de kabels die je collega niet ziet. Jouw aanwijzingen zijn belangrijk om te voorkomen dat hij ze per ongeluk doorhakt. Als grondwerker ben je het aanspreekpunt voor de uitvoerder. Je kunt goed tekeningen lezen en je kunt meten en uitzetten. Je 'ziet' het werk dat gedaan moet worden.

Jouw eigenschappen:

Je bent nauwkeurig, fysiek sterk en behoorlijk stressbestendig: je staat stevig in je schoenen. Je collega's moeten naar jou luisteren en jij moet weten wat je zegt.

Opleiding:

Assistent Infratechniek, niveau 1: beginnersfunctie met doorgroeimogelijkheden.
Groen, grond en infra niveau 2.

Mooi werk:

De grondwerker zorgt ervoor dat het bedrijf en de machines geen schade oplopen. Het is lichamelijk werk voor stevige jongens die houden van de hele dag buiten zijn. Een grondwerker is als de spin in het web nooit eenzaam: er zijn altijd collega's om hem heen. Goede grondwerkers zijn schaars.

Minder mooi:

Een grondwerker staat niet hoog in aanzien. Toch ben je onmisbaar voor de machinist. Je doet fysiek zwaar werk in weer en wind.