Monteur

Wat doe je?

Je verricht onderhoud aan de machines en voert als je voldoende ervaring hebt ook ingewikkelde reparaties uit. Dit gebeurt in de werkplaats, maar ook als servicemonteur vanuit je bedrijfsbus onderweg en op locatie. Je kunt je specialiseren, bijvoorbeeld in graaf/grondverzetmachines of landbouwmachines.

Jouw eigenschappen:

Je hebt technisch inzicht en je houdt ervan problemen te onderzoeken. Je luistert goed naar de klant om erachter te komen welke problemen die heeft en je legt uit wat je gaat doen. Je blijft rustig onder tijdsdruk en je gaat door tot de klus klaar is.

Opleiding:

(Bedrijfs) automonteur
Monteur mobiele werktuigen, niveau 2, 3, 4

Mooi werk:

Een monteur maakt iets heel dat stuk is. Je lost problemen op door met hoofd en handen te werken. Je combineert hydraulische en mechanische technieken én je kunt met een laptop uit de voeten. Dit complexe en bijzondere vak kent veel mogelijkheden om je te specialiseren.

Minder mooi:

Soms ben je bij nacht en ontij in de weer. Je ligt in de blubber onder de machine te sleutelen. Iedereen om je heen staat te wachten tot jij klaar bent. Jij bent de enige die het mankement kan en moet oplossen en dat kan een zware druk betekenen.

Doorgroeien:

Monteurs groeien door in hun vak door zich te specialiseren in een techniek of ze worden chef van de werkplaats. Ze kunnen ook verder als vrachtwagenchauffeur of kiezen voor een combifunctie van monteur/trekkerchauffeur.